Saturday 14 March 2020

Arduino Tabanlı Kalp Atışı Modülü

Kalp atış hızı , vücut ısısı ve kan basıncı izleme, insan vücudunun çok önemli parametreleridir. Doktorlar ateş veya vücut sıcaklığını kontrol etmek için termometre, kan basıncı ölçümü için BP monitörü ve kalp atış hızı ölçümü için nabız monitörü gibi çeşitli tıbbi cihazlar kullanır. Bu projede, bir dakika içinde kalp atışı sayısını sayan Arduino tabanlı bir kalp atışı monitörü inşa ettik . Burada , sensöre parmağınızı koyduğunuzda kalp atışını algılayan bir kalp atışı sensörü modülü kullandık.



Bileşenler
Arduino
Kalp Atışı sensörü modülü
16x2 LCD
Butona basınız
Ekmek tahtası
Güç
Bağlantı kabloları
Kalp Atışı Monitörü Çalışması Projesi
Bu projenin çalışması oldukça kolaydır, ancak kalp atış hızını hesaplamak için küçük bir hesaplama gereklidir. Kalp atış hızını hesaplamak için çeşitli yöntemler vardır, ancak burada sadece beş nabız okuduk. Ardından, aşağıdaki formülü uygulayarak toplam kalp atışını bir dakika içinde hesapladık:
Devre Şeması ve Açıklama
Arduino uno, kalp atışı sensörü modülü, sıfırlama düğmesi ve LCD içeren kalp atışı monitörü devresi aşağıda gösterilmiştir. Arduino, Kalp atışı sensörü modülünden gelen atımları okumak, kalp atış hızını hesaplamak ve bu verileri LCD'ye göndermek gibi sistemin tüm sürecini kontrol eder. Bu modülün hassasiyetini, bu modül üzerine yerleştirilmiş dahili potansiyometre ile ayarlayabiliriz.

No comments: