Wednesday 14 July 2021

Yalan makinesi





Yalan Dedektörünün devre şeması aşağıda gösterilmiştir. Üç transistör (TR1 - TR3), bir kapasitör (C1), iki ışık veya LED (L1 ve L2), beş direnç (R1 - R5) ve bir değişken dirençten (VR1) oluşur. Kullanılacak uygun transistörler BC547, BC548 veya BC549 veya herhangi bir başka küçük NPN transistördür.

Bu devre, bir kişinin terlediğinde cilt direncinin değişmesi gerçeğine dayanmaktadır (terleme çünkü yalan söylüyorlar). Kuru cildin direnci yaklaşık 1 milyon ohm iken, nemli cildin direnci on kat veya daha fazla azalır.

Dirençler R1 ve R2 bir voltaj bölücü oluşturur. 1 000 000 ohm (1 mega ohm) dirençleri vardır ve değerleri eşit olduğundan, üst prob kablosundaki voltaj, akü voltajının yarısıdır (yaklaşık 4,5 volt).

Sonda tellerini tutan bir kişi, cilt direncine bağlı olarak üst sonda telindeki voltajı değiştirecektir. Cilt direnci R2 ile paraleldir ve R2'ye benzer veya daha küçük olması muhtemel olduğundan, cilt direnci düştükçe prob telindeki voltaj düşecektir.

Kondansatör C1, bir yumuşatma kondansatörü olarak işlev görür ve bir kişinin vücudunda bulunan 50Hz kaynaklı şebeke vızıltısını ortadan kaldırır.

TR1 ve R3 bir tampon devresi oluşturur (yayıcı-takipçi olarak adlandırılır). TR1'in emitöründeki voltaj, prob kablosundaki voltajı takip eder ve artık TR2 transistörünü çalıştırabilir.

TR1 ve TR2 transistörleri bir voltaj karşılaştırıcı görevi görür. TR2'nin tabanındaki voltaj TR3'ün tabanından daha yüksekse, yeşil LED (L1) yanacaktır. Tersi doğruysa kırmızı LED (L2) yanacaktır.

Yalan Dedektörünü test etmek için prob kablolarını tutun. VR1'i yeşil LED yanıncaya ve kırmızı LED sönene kadar ayarlayın. Bu, TR2'nin tabanındaki voltajın, TR3'ün tabanından biraz daha büyük olduğu noktadır. Şimdi probları tutmak için nemli parmakları kullanın. Bu, cilt direncini düşürür ve TR2'nin tabanındaki voltajın düşmesine neden olur. TR3'ün tabanındaki voltaj şimdi daha yüksek ve kırmızı LED yanıyor.



indirme kod



KODU BURAYA YAZINIZ...



Library Dowload




1 comment:

dalqueener said...

The titanium tube is made from aluminium in order to enhance our
Anodasia T-1000. A 온카지노 glass 사설 토토 사이트 plate (also known 코인카지노 먹튀 as the “Titanium-tube”). This device has an aluminium oxide 바카라 사이트 casinopan shell titanium wire for rotation.