Thursday 7 January 2021

DHT11 sıcaklık ve nem sensörlü TM1637 Termometre Yapımı

Thermometer example: TM1637 4-digit 7-segment

 display with DHT11 temperature and humidity sensor


 4-Digit 7-segment displays are great for displaying sensor readings like temperature, humidity, voltage or speed. In the following example, I will show you how you can display temperature readings on the TM1637 display.

We will be using the popular DHT11 temperature and humidity sensor.

The wiring diagram below shows you how you can connect the DHT11 sensor in combination with the TM1637 display to the Arduino.

Note that the TM1637 display is connected in the same way as before.





Bu yazıda size TM1637 4 basamaklı 7 segmentli ekranı Arduino ile nasıl kullanabileceğinizi gösterdim. Bir saat ve termometre örneğine de baktık. Umarım yararlı ve bilgilendirici bulmuşsunuzdur. Yaptıysanız, lütfen elektronik yapmayı ve bir şeyler yapmayı seven bir arkadaşınızla paylaşın!

Bu ekranları sensör okumalarını veya bir motorun hızı gibi şeyleri göstermek için kullanmayı gerçekten seviyorum. TM1637Display kitaplığıyla, ekranları programlamak çok kolay hale gelir, bu nedenle bir sonraki projenize bir tane dahil etmemeniz için hiçbir neden yoktur.

Bu ekranla hangi projeleri inşa etmeyi planladığınızı (veya daha önce inşa ettiğinizi) bilmek isterim. Herhangi bir sorunuz, öneriniz varsa veya bu eğitimde bir şeylerin eksik olduğunu düşünüyorsanız, lütfen aşağıya bir yorum bırakın.





PROJE VİDEOSU





No comments: